Piškotki

1. Uvod v Uporabo Piškotkov

V podjetju Pravljičar s.p. uporabljamo tehnologijo piškotkov za izboljšanje in personalizacijo vaše interakcije z našo spletno stranjo. Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletna mesta shranjujejo na vašem računalniku ali drugi napravi, ko obiščete spletno stran. Namen teh datotek je izboljšati vašo uporabniško izkušnjo tako, da si spletna stran zapomni vaše dejanja in preference (kot so prijava, jezik, velikost pisave in druge nastavitve zaslona) za določen čas, tako da jim ni treba ponovno vnašati, ko se vrnete na stran ali med brskanjem. V skladu z zakonodajo Evropske unije smo dolžni pridobiti vaše soglasje za shranjevanje teh datotek.

2. Razumevanje Piškotkov

Piškotki so ključni za delovanje internetnih storitev in zagotavljajo boljše, hitrejše in varnejše izkušnje. Njihova uporaba je standardna praksa za večino sodobnih spletnih strani. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani, drugi pa izboljšujejo delovanje in uporabniško izkušnjo. Vsak piškotek vsebuje informacije, ki jih spletna stran lahko bere, ko jo ponovno obiščete, vključno s podatki, kot so vaše nastavitve ali profilne informacije.

3. Kategorije Piškotkov, ki jih Uporabljamo

Nujno Potrebni Piškotki: Ti piškotki so bistveni za navigacijo po spletni strani in uporabo njenih funkcij, kot je dostop do varnih območij. Brez teh piškotkov ni mogoče zagotoviti zahtevanih storitev, kot je nakupovalni voziček ali e-račun.

Piškotki za Izboljšanje Delovanja: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, na primer katere strani obiskujejo najpogosteje, in ali prejemajo sporočila o napakah s strani. Te informacije se zbirajo anonimno in se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletnega mesta.

Funkcionalni Piškotki: Omogočajo spletni strani, da si zapomni izbire, ki ste jih naredili (kot so vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri ste) in zagotavljajo izboljšane, bolj osebne funkcije.

Piškotki za Ciljanje ali Oglaševanje: Ti piškotki se uporabljajo za prikaz oglasov, ki so bolj relevantni za vas in vaše interese. Prav tako se uporabljajo za omejevanje števila prikazov oglasa in pomagajo meriti učinkovitost oglaševalskih kampanj.

4. Nadzor nad Piškotki

Vi kot uporabnik imate popoln nadzor nad piškotki, shranjenimi na vaši napravi. Večina brskalnikov omogoča nekaj nadzora nad večino piškotkov prek nastavitev brskalnika. V svojem brskalniku lahko nastavite, da zavrnete vse piškotke ali da prejmete opozorilo, ko je piškotek poslan. Vendar upoštevajte, da nekateri deli naše spletne strani morda ne bodo delovali pravilno, če izklopite piškotke.

5. Zavrnitev Piškotkov

Če ne želite sprejeti piškotkov, lahko prilagodite nastavitve brskalnika, tako da zavrnete vse piškotke ali prejmete opozorila, ko so piškotki poslani. Prav tako lahko izbrišete piškotke, ki so že shranjeni na vaši napravi. Obiščite spletno mesto, kot je 'http://www.allaboutcookies.org' za podrobna navodila.

6. Piškotki Tretjih Oseb

Naša spletna stran vsebuje funkcije in storitve, ki jih zagotavljajo tretje osebe, kot so video posnetki, novice ali analitike, ki lahko prav tako uporabljajo piškotke za zbiranje informacij o vaši uporabi interneta. Mi nad temi piškotki nimamo neposrednega nadzora. Priporočamo, da preverite pravilnike o zasebnosti teh storitev za podrobne informacije o njihovi uporabi piškotkov.

7. Spremembe naše Politike Piškotkov

Ta politika piškotkov se lahko občasno spremeni v skladu z novimi zakonodajnimi zahtevami, smernicami ali tehničnimi izboljšavami. Spremembe bodo objavljene na naši spletni strani in, če so spremembe pomembne, bodo poudarjene v obliki obvestila na vseh straneh spletnega mesta.

8. Vaše Pravice in Dodatne Informacije

Zavezani smo k zaščiti vaše zasebnosti in zagotavljanju transparentnosti v uporabi piškotkov. Če imate kakršna koli vprašanja ali potrebujete dodatne informacije, nas lahko kontaktirate na info@pravljicar.si.